Visste ni det här om Texas?

Skulle publicerat det här inlägget igår men råkade lägga det i utkastet istället, haha så kan det gå. Men ja här kommer lite saker som ni kanske inte visste om Texas, men som sagt det skulle upp igår men hamnade fel, haha.
 
~ Hon gick på travet mellan 1998 till 2002 och tog 2 segrar, 5 andra platser och 4 tredjeplatser på hela 49 starter. Och tävlades då bland annat av Jim Frick mellan 98 till 99, Jim och Texas gjorde sin sista start den 29 Oktober 1999 och den starten kom dom 5a på.
 
~ Texas har sprungit in 175'800 kronor och har som mest fått 20'000 kronor efter en start. Och på den starten så vann hon, sin andra vinst fick hon också 20'000kr och hon fick även 20'000kr när hon kom 2a en gång. Så hon har fått 60'000kronor på tre starter som gjordes den 8 februari 2000, 25 Mars 2000 och sedan 20 Juni 2000.
 
~ Texas har haft tre stycken avkommor varav två är döda och en fortfarande springer på travet. Den första kom 2003 och hete Täppas Texas e. Meadowbranch Lucky (US). Täppas Tex gjorde 12 starter mellan 2005 till 2007. Den andra kom 2007 och heter Täppas Tintin, och han är e. Tap In (US) och det är han som fortfarande tävlar, Tintin gjorde sin senaste start den 13 Juni 2012 men blev struken pga hälta. Det tredje fölet kom 2010 och hete Texas Rose som var e. Flirtin Man (US).
 
~ Texas uppfödare bor i Stockholm och nuvarnade ägaren blev ägaren till henne 12 Februari 2007 och har ägt henne sedan dess.
 
~ Texas stod hos proffstränaren Jim Frick mellan 1997 till 1999, sedan mellan 1999 till 2001 så tränades hon av Lars Gustafsson och från 2001 till 2002 så tränades hon av Hans R Strömberg i Rättvik.
 

Bildbomb på min tjej

Här kommer lite olika bilder på min tjej under den tiden jag har ridit och skött henne, har massa bilder men tar självklart inte alla bilder, är det några bilder ni vill se mer av så är det bara att säga till, har en hel del :-)
 

Hälsade på min goding

Åkte till till Rättvik idag för att träffa ett par andra med bilar, men efter det så åkte jag upp och hälsade på Texas, hon vända rumpan till och gick sin väg, så jag gjrode detsamma haha. Orkade inte tjafsa med henne så lät henne vara, åker dit någon annan dag eller nästa vecka när jag ändå ska titta på stugan som står på gården.
 
Ja så det blev väll ingen stall dag i dag som jag hoppades på, men lite klapp och pussar innan hästen vände och gick, nu klarar jag mig någon dag till i alla fall :-)
 
Och föresten, är det någon läsare som söker en fin ridtravare? En tjej som känner ska sälja sin varmblodstravare, en super snygg killa som förtjänar ett fint och långvarigt hem, kolla in annonsen!  http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=735438
 

Visste ni detta om Reizen?

~ Hon sprang på travet mellan 2001-2007. Hon tog 1 seger, 1 andra plats och 0 tredjeplaseringar av 17 starter. Hon har totalt sprungit in 18.850kr.
Hon har som mest fått 7.000kr efter en start och kom då 2a.

~ Hennes sista start gjorde hon 12/3-2007, tränare var Roger Fredin och kusk Daniel Olsson. Hon blev tyvärr stryken från det loppet på grund av dåliga muskel värden.

~ Reizens uppfödare är också den nu varande ägaren och amatörtränaren Roger Fredin som också ägde hennes mamma (som fick tas bort 2005) och hennes halvbror som har samma mamma.

~ Hon föddes med ena bakbenet åt fel håll, men rättades till fort. Roger tänkte ta bort henne men lät henne få leva. Hon har nu ett bakben kortare än det andra och måste ha en sula under skon för att få bra balans.


Bettlöst är en fundering

Jag rider ju Texas på antingen tredelat bett eller hackamore, men skulle vilja testa sidepull eller hööks bettlösa träns från Claridge House. Skulle vara hur smart som helst, verkligen. Hon fungerar bäst på hackamoret så jag vill nog fortsätta med bettlöst på henne, så jag ska fundera vidare så kanske det blir att köpa ett sånt här från hööks.
 

Ett nytt träningsupplägg

Som jag nämnde tidigare så kommer jag och vill jag ändra Texas träningsupplägg, och lägga till saker och ta bort saker ur det hon redan har, mindre ridning och mer från marken ska vi försöka fixa till. Då man märker ganska tydligt på henne att hon inte gillar att bli riden, alltså hon har ingen livsglädje i det som hon har haft, så då lägger vi det åt sidan ett tag och försöker hitta något som vi båda tycker är roligt och som vi båda vill göra tillsammans.
 
Så Texas lilla träningsupplägg kommer se ut ungefär så här, veckovis nu då. Sedan kommer det byggas på eftersom jag kommer bo 2 meter i från henne och kan pyssla med henne varje dag när jag vill, helt otroligt underbart ska det blir, men tillbaka till tränings schemat för Texas.
 
Måndag: Promenad på ca 20 till 30 min. Varierad skritt hastighet, ev tömkörning.
Tisdag: Markarbete i paddocken med lite miljöträning samt ledarträning.
Onsdag: Pyssel och vila, ev promenad eller en barbacka skritt. eller tömkörning.
Torsdag: Träning i paddocken, miljöträning och lite bus. ev tömkörning.
Fredag: Blev det ingen promenad på Onsdagen så blir det en promenad på 20 till 30min.
Lördag: Pyssel och vila.
 
Så vi ska testa det här och går det bättre och blir det bättre så fortsätter vi, jag vill inte utsätta Texas för saker hon inte vill eller tycker om, så då får man helt enkelt klura ut vad hästen tycker är roligt och ut gå från det, promenader älskar hon så vi börjar med det och har bara ridning en gång i veckan till att börja med, så hon får upp glädjen och tycker allt är kul igen, men vi får se hur det går, hoppas allt går vägen då blir jag kanon glad och förhoppningsvis Texas också :-)
 

Jobb, jobb och jobb..

Yes, nu var man i Umeå igen då, har sommarjobbat här nu i två veckor och detta blir min tredje och sista vecka sen är jag fri. Att kliva upp 6 på morgonen för att jobba till 9.00 då har vi 15min rast den jobba till 11.00 då har vi 30min lunch sen jobba till 14.00 då ras igen sen slutar jag vid 16.00. Känner hellre att jag är hemma och är med hästarna just nu men vill man ha pengar så får man jobba oxå.
Ska försöka få tag på min underbara pojkvän idag för att se hur dom ska göra i helgen. Antingen är vi i stugan eller så blir vi hemma. På fredag åker jag iaf hem vid 9.00 och då kommer jag hem vid 14.00 och åker ut till hästen direkt. Måste få träffa min pärla och se hur hon har skött sig. Caroline ska ju rida henne och eftersom de inte gick på bra med hack så fixade jag ett annat träns och satt på bettet på de så hon får rida på bett. Vill inte riskera att hon blir avslängd eller nåt nu när hon är så skadad som hon redan är och allt, och då tar jag hellre det säkra före det osäkra även om Reizen aldrig har försökt slänga av mig. Men jag märkte att hon testade Caroline på banan lite och eftersom Caroline hellre hoppar än att flyga av så känns det lite dumt om Reizen ska sticka och Caroline inte får stopp på henne om hon skulle ridit på hack.
Men jag hoppas att det ska gått bra.
Vi ska iaf ta ut en kiropraktor som ska få kolla på Reizen och Bowlarn. Bowlarn har ju ont i ryggen så ska vi se om kiropraktorn kan fixa till det och när han ändå är ute hos oss ska han få kolla på Reizen.
Men nu måste jag jobba, skriver mer i kväll :)

 

 


Måste dela med mig

Detta hör varken till Texas eller till min vardag, eller denna häst var en del av min vardag i två hela veckor när jag och min bästa kompis var på praktik hos Jan-Olov Persson, men jag måste delad med mig av denna film.
Många har säkert sätt den, men jag kan inte få nog av den. Filmen är på när Järvsöfaks tar världsrekord och springer på 1.17.9 på Gävle den 12 Juli 2005. Vilket helt otrolig häst han är och har varit, han är en förebild, jag har innan varit skeptisk på Järvsöfaks och alla hans avkommor, men när jag fick vara där och träffa honom och wow vilken fin häst, gammal och grå men varenda litet grått hårstrå på den hästen har ett minne bakom sig, han är helt otrolig och jag kan titta på den här filmen om och om igen, har du inte sätt den? Titta på den jag får goshud över hela kroppen och gråter nästan varje gång jag ser den!
 
Järvsöfaks genom tidernas bästa kallblod, för alltid kommer han att vara den allra bästa hästen! Bilden ni ser i inlägg fotade jag på Järvsöfaks när jag och Olivia var där på praktik i två veckor, dom två bästa veckorna i mitt liv, vilket ställe, hästarna, personalen, anläggningen och självklart Persson och Järvsöfaks!

Hemma igen

Har varit iväg och kampat lite med pojkvännen, gick väll så där. Har tusne myggbet som kilar så jag blir tåkig, aldrig igen säger jag bara. Vi kom väll hem runt tre tiden och har varit hemme sedan dess, nu funderar vi på att åka till Rättvik, men inte helt säkert, vill ta en kvälls tur på Texas och prata med ägaren ang boendet där uppe, som jag förhoppningsvis kommer att få, om allt går vägen, hoppas hoppas hoppas.
 
Längtar efter Texas och vill dit så fort som möjligt. I veckan ska jag dit och pyssla och träna i paddocken med henne, ledaröningar, samt inkallning m.m :-) Kommer bli så bra i slut ändan!

Så himla glad!

Är så himla glad! Igår morse åkte jag till Caroline innan vi skulle till stallet. Missade bussen som går till henne på stan så satt kvar på 2an som går till travet och så bestämde vi att vi kunde gå in där en snabbis och kolla om travbutiken var öppen. När vi kommer ner så var den inte öppen på söndagar så vi gick till baksidan av hela travet där det är hagar och grejer. Där bak springer det en super fin fux i en sådan där rund tränings grej. Vi gick fram till fuxen och just då kommer ägaren för att hämta hästen. Jag frågade om han kunde ställa upp den utanför så jag kunde få knäppa kort och de kunde han.  Jag tog några kort och visar honom dem bästa och då säger han att han vill köpa bilder av mig. Jag fick hans nummer så jag skulle kunna ringa sen när jag har tid att fotografera så skulle vi bestämma plats och tid. 
Är så himla glad över de! Har aldrig fått detta erbjudande eller vad man ska säga. Plus att han vela betala för bilderna, har aldrig tagit betalt för när jag fotograferat förr.
 
Det här är fuxen som jag ska fotografera. Han heter Bakers Order och är en 2årig valack. 
 
 
 
Efter att vi hade varit på travet skyndade vi oss hem till Caroline för att hämta lite saker sen gick vi ner till bussen som går till stallet. Var himla varmt så när vi kom ut satt vi oss och pratade med Roger och hans fru Laine. Vid 2 tiden började vi fixa i stallet sen tog vi in hästarna. Vi gjorde i ordning dom och gick ner till rinken. 
Där Roger bor finns det en hockey rink där man kan betala in 500kr/år så får man rida där hur mycket man vill.
Men väl där nere så tog jag av tanten min sadeln och longerade henne i repgrimma. Det gick hur bra som helst. Efter en stund så satte jag på henne sadel och träns för att rida lite och hon var helt underbar att rida. Jobbade henne lite och även om hon inte har muskler och så än för att orka så gjorde hon super bra ifrån sig. 
Caroline testade longera Bowlarn lite men han är helt omöjlig att longera, vänder upp baken och kickar. Helt livsfarligt, så jag testade lite så Caroline fick testa rida Reizen på hack. Eftersom jag ska jobba den här veckan så ska hon rida henne åt mig. Och damen min blev väldigt pigg och stark så vi bestämde att hon ska ha bett när hon rider henne.
Men så fort jag hoppade upp på Reizen efter att Caroline hade testat så var hon hur lugn och fin som helst igen. Så hon vet verkligen vem hon kan testa och inte.
  
 

Husvagn på G

Idag åker jag och pojkvännen till Grövelsjön nära norskagränsen. Vi har packat allt i husvagnen och ska snart åka, bara gå och hämta bilen och packa det sista, mat och sånt. Kommer hem på måndag igen, så vi blir inte borta länge, sedan är det Classic Car Week och jag ska försöka ta mig till Texas någon gång i veckan, men lär kolla hur bussarna går upp dit då bussarna har lite speciella tider och hållplatser under Classic Car Week.
 
Men ja nu ska vi åka, bloggar senare, hejsansvejsan så länge!

Min älskade!

Har varit ut till min älskade tjej idag, och det gick helt över förväntat! Har ridit henne på hack 2 gånger tidigare och tänkte att jag skulle jobba henne lite. Och så fort jag börjar så känner jag hur hon höjer ryggen och jobbar jätte fint. Var en så himla härlig känsla, kan inte ens beskriva hur glad jag är. Och detta har jag aldrig lyckats med när jag ridit henne på bett och nu behövde jag knappt ta i tygeln. Och även om det vara var i någon minut så är jag super glad!
Som belöning fick hon morötter och godis i maten och hon stod fasen och dreglade när jag lade upp de :p

 

 
 
Av spannmålen är hälften havre och hälften korn, sen är morötter och mineral/vitamingodis.
 
 
 

Äntligen Texas igen

Idag blev det äntligen en tur till Texas, pojkvännen följde med och även hunden min. Tog in Texas, hon var väldigt rinnig i ögonen men det var som tur vara att torka av så försvann det. Gjorde i ordning henne, hon fick lindor bak och skydd fram, orkade inte linda runt om då det är bak det mest behövs lindning på henne. Sadlade och satte på dressyrtränset och skrittade ut. Blev en skritt tur på kanske tio minuter, sedan höll både jag , pojkvännen, Texas och hunden att dö av värmeslag så vi vände plus att Texas inte va nå pepp på att bli riden alls, så då vill jag inte utsätta henne för något hon tycker är tråkigt, nytt tränings upp lägg ska skapas så snart jag kan fixa det, lite mer från marken och mindre ridning, det kommer bli kalas bra!
 
Men ja, red sedan bästa hästen upp till hagen efter jag smörjt henne med hästsalva och smörjt karlederna. Mysigt mysigt att rida i grimma upp till hagen, tur hon är snäll och aldrig skulle göra något :-) Älskade häst!
 

Varmt ute ^^

Det är väldigt varmt ute, va typ 26+ när jag titta så blir att åka till stallet senare.
Caroline och jag har bestämt att vi åker ut vid 15.20 då bussen till stallet går en gång i timmen. Sen kommer vi rida vid 4-5 typ så det inte blir allt för sent för de tar mig en timme totalt att åka hem.
Ska iaf bli super kul att träffa Caroline igen efter lite mer än två veckor <3

 

En bild på mina två underbara sötnosar! Caroline och Bowlarn <3


Blir hemma

Ja då killen ville vara hemma i helgen så blir jag också de. Så blir att vara hos min egen älskling ist och träffa bästa Caroline!
Caroline är en tjej som rider Rogers andra häst C.O.Bowler.
Hon ska få testa rida Reizen på hacket för att se om det går bra. För Caroline ska rida Reizen lite nu när jag är i Umeå och om de inte funkar med hacket får hon helt enkelt rida med bett :)

Klickade in på hööks hemsida idag och såg att dom fått in nya benskydd. Ur snygga var dem, så när pengarna rullar in sen så blir det en tur till hööks för att handla. Blir nog även ett par kombinationslindor i vitt och ett HV Polo schabrak, ett marinblått. Längtar så tills pengarna kommer!


I morgon ska jag ut till min pärla och rida, saknat henne så sjukt mycket, hoppas hon inte är allt för uppe i varv bara :p

 

 

 
 


Lycklig

Denna vecka har gått super fort. Sommarjobbar ju i Umeå om veckorna och fösta veckan gick så himla sakta, men denna har gått riktigt fort och åker hem i morgon. Killen och hans föräldrar kommer in till Gävle från Heby där dom har stuga för att uträtta några ärenden så väntar dom tills jag kommer hem så följer jag med dom ut till deras stuga.
Ska ta med mig några schabrak och ett träns för att ha till en häst jag rider där, ska bli super kul.
Killens pappa kommer skjutsa hem mig ganska tidigt på söndag för att jag ska hinna ut till min egen stjärna och rida henne lite. Åker ju upp till Umeå på måndag igen och vill träffa mitt hjärta innan det.
Tänkte nog träna på banan lite för att se hur hon funkar med hack på banan men hoppas inte hon är lika nojig som hon var sist jag var där.
Hoppas det går bra iaf.

En bild på min vackra tjej :)

 


Texas träningsschema

Eftersom Texas har lösben bit i ena benet så är hennes träning och ridning begränsad till en max punkt, punkten vad hon klarar av är inte riktigt satt men hon klarar inte hur mycket som helst, men vi gör det bästa av situationen och tränar på det sätter som passar både hon och mig. Så jag delar med mig av hur en vecka med Texas kan se ut, nu tar jag en vecka där jag är där varje dag.
 
Måndag: Skritt i skogen, möjligtvis lite dressyrjobb men inte mycket.
Tisdag: Skritt i skogen, samt lite jogging för att hålla allt igång som det ska.
Onsdag: Har hon känts bra alla andra dagar så får hon ridning även här eller träning från marken.
Torsdag: Träning från marken, miljöträning och fånga i hagen träning.
Fredag: Bara lite pyssel kanske en promenad på ca 20 min, annars bara pyssel.
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Ungefär så ser en vecka ut för henne, det är inga hårda pass eller liknade då hon som sagt inte klarar så mycket, men vårat mål för i år är att stärka detta och göra henne starkare i sig själv och våga mera, och även bygga upp sig så att hon klarar mer och längre pass, sedan har vi som mål att starta en dressyrtävling till nästa år på min skola.
 
Och så småning om kommer jag att förhoppningsvis lägga in körning på schemat så att vi kan variera med körning och ridning, tror det kan vara väldigt bra för tanten att dra ibland och bära ibland :-)
 

En hel dag på hööks

Åkte då som sagt till hööks idag i Valbo, åt först mat på Ikea och gick en runda där med pojkvän och svärmor, blev ltie saker till lägenheten där. Vi sparade självklart det bästa till sist och gick in på hööks, gick länge och kollade bestämde mig för att ta ett par marinblåa fleece lindor och ett par vita, så det blev märket showmaster på båda lindorna, och sedan köpte jag även teddyludd till att ha på tränset, ska testa sätta det i nacken på Texas och se om det blir någon skillnad på henne, hoppas det.
 
Kollade även på boots, men fanns inga som jag ville ha och alla såg så små ut så jag sket helt enkelt i det. fanns bara vita i stora storlekar men vill ha svarta, så då fick det vara. Hundgodis fick även följa med hem och ett par röda CRW ridbyxor, kalas!
 
Nöjd och glad efter dagens lilla shoppning på hööks i Valbo :-)
 

Hej hej

Ja då kommer mitt första inlägg här då, Marica heter då jag som bloggar med Erika. Ja min hästs namn ve ni nog redan och det är Texas Babe, Texas är e. Texas (US) och u. Meadowbranch (US) så Texas är hel amerikanare men född i sverige. Texas är inte min egna häst utan min medryttarhäst som jag rider och pysslar med när jag vill oc hur ofta jag vill, hon står ochbor i Rättvik och jag bor i Grycksbo, så det är en halv timme i mellan oss.
 
Texas är då som ni förstått en varmblodstravare som gick på travet mellan 98 till 00, sedan dess har hon gått som ridhäst och ridits mycket i dressyr och i skogen, men träning osv har en gräns så Texas har en lösben bit i vänster bakben som ibland kan sätta stopp, en del dagar är hon hur fin som helst och den andra går hon inte alls rent, men vi fortsätter och jag hoppas hon kan hålla sig ren så vi kan starta en dressyrtävling tilsammans nästa år.
 
Så nu vet ni lite om mig och Texas, vill ni veta mer är det bara att fråga. Nu ska jag iväg till Ikea och sedan springa in på hööks och köpa marinblåa lindor, vita lindor samt boots om jag hittar, annars går jag ut tomhänt. Lägger upp en bild på mig och min tant på hela 17 år. Här i massa vinterpäls men lika vacker för det :-)
 

Låt höra :)

Tänkte berätta lite om mina och Reizens mål detta år.
1 kommer vara de jag kommer börja med osv, sen kommer jag även skriva vårt schema vi har följt och kommer försöka följa tills skolan börjar när jag kommer hem.

1. Mer muskler
2. Säkrare på bommar
3. Bättre balans
4. Galoppen
5. Tekniken i hoppningen

Hoppningen kommer jag inte börja med förrän i höst då hon har haft en liten skada och var haft till och från för ett tag sen och då bestämde jag och Roger att hon inte ska hoppas på ett tag utan att jag kan satsa på lite annat innan vi börjar med det igen.
Men sen nu när skolan börjar ska jag börja träna för Alexandra oxå, ska först träna lite dressyr för att får en bättre form sen tänkte jag även vara med i hennes hoppgrupper i ridhuset i höst/vinter. För att få hjälp med tekniken och så :)

Och sen ska jag skriva mitt och Reizens schema. Detta kommer vi försöka följa nu fram till skolan och kanske när den börjat :)

Måndag: skogen
Tisdag: markarbete
Onsdag: vila/lugnare skrittpass
Torsdag: markarbete
Fredag: skogen
Lördag: markarbete
Söndag: vila

Som sagt så kommer vi försöka följa det och kommer säkert bli lite ändringar i det framöver men tyckte det är ett ganska bra schema, iaf för en fd travare som knappt har blivit riden.


Jippi, första inlägget!

Haha, även om detta ska handla om min häst och Maricas så kan jag inte låta bli då jag ändå inte ens är hemma :p
Men är i Umeå och sommarjobbar, och nu står jag med min far på ett torg och lyssnar på Cookies'n beans eller vad dom heter.
Dom är väl bra, inte min smak av musik men dåliga var dom väl inte :)

Jag iaf heter Erica Drugge och jag kommer mest blogga om min ridtravare Reiz Lady på 14 år.
Kallar henne för Reizen eller tant. Vet faktiskt inte varför jag började kalla henne för de, bara blev så.
Hon är efter e: Cornstalk (US) u: Lady Novak.
Håller på att utbilda henne och det går väl sådär, då jag egentligen inte har sådan jätte bra erfarenhet av att utbilda hästar, men har mycket bra människor runt mig som kan hjälpa om det skulle gå snett.

Ska iaf börja blogga med Marica, känner henne inte, vet bara att hennes travis heter Texas Babe, riktigt gulligt namn faktiskt. Hennes sto är 3 år äldre än min tjej men riktigt fin är hon. Men tänker låta henne berätta mer om som tjej.
Kan iaf berätta varför bloggen heter LTtravare. L står för Lady och det är en del från mitt stos namn (Reiz Lady) och T står för Texas, eftersom Maricas tjej heter Texas Babe. Sen fick det blir travare eftersom att båda två är travare, eller fd travare.

Nu ska jag lyssna mer på konserten så får jag skriva mer i morgon :)
Kram Erica :)