Älskade vän

Igår vad Reiz helt underbar att rida! Gjorde mycket skändelvikningar och jobbade henne mycket på volt, hon kändes inte alls lika stel som hon brukar, men vi måste verkligen träna upp högra sidan på henne, för där är hon riktigt stel. Så blir mycket volter och bommar och träna träna träna!
Fotograferade mitt hjärta igår i hagen också, fick jätte fina bilder på henne, men till slutet blev hon lite förbannad då jag jaga runt henne.
 

Idag så var jag och Caroline ut på en mystur, inge krävande alls. Flyttade henne lite gran då och då bara för att påminna henne så hon inte glömmer, annars skrittade vi bara, och det var jätte mysigt. Pallade lite äpplen också, dom såg så goda ut så jag tog ett som var fint som låg på marken och gav till min sötnos, tror hon gillade väldigt mycket.
 
 
 
 

På börjad inridning

Under praktiken så fick jag hänga och sitta upp på hingsten Min Lilla Alexry som är en kallblodsvalack född 2010. Gick kanon och han brydde sig inte ett dugg, blev lite fel förra gången i ett annat stall hans stod vid, det gick inte alls bra för dom att rida in honom, Emelie som var med mig i stallet hon hade varit med då och ridit sedan hade det bara barit iväg i full fart åt alla olika håll, så när Madde sa att han skulle ridas in sa Emalie tvär nej och sa att jag fick rida, haha och sagt och gjort, jag hängde och hoppade upp.
 
Gick super, skrittade runt på volt, och styrde själv gick kanon bra för att vara första riktigt gången med en ryttare på ryggen. Grymt roligt att få vara med att rida in, jag tycker sånt här är skit roligt och detta vill jag pyssla med i framtiden, ta in hästar för inkörning och inridning och sedan sälja vidare dom eller ja skicka tillbaka dom till ägaren när dom är redo.
 
En bild som Emelie tog på mig och Alex :-D Snygg hingst.com.

En vecaks praktik

Kom hem igår från praktiken har inte haft någon dator eller mobil som jag kunnat blogga ifrån, men nu är jag på G igen och sitter och tittar på tv just nu. Var faktiskt och red Texas i veckan också, hon var pigg och glad och Emelie följde med och red på islandshästen Abbe och vi travade lite och Texas bjöd till och med på några galopp steg, barbacka och jätte mysigt hade vi.
 
Men ja snart kommer bloggningen komma igång från min sida, ber så mycket om ursäkt från min sida, tur ni gar Erica som håller bloggen vid liv :D
 

Vet inte

Sitter på bussen ut till min prinsessa nu och funderar på vad vi ska göra. Antingen blir de trim på banan eller en sväng upp på knapern, men de kommer iaf inte bli nå semester pass idag utan hon ska få jobba och få bort lite över energi :)
Får väl se vad vi hittar på för någon ting. I helgen blir de kanske att jag ska fotografera på islandshästtävling om jag hittar nåt sätt att ta mig dit, ska bli kul :)


Tack du underbara!

Idag red jag på banan med tjejen min. Eftersom veterinären ville att jag skulle börja skritta och trava henne så tänkte jag att de fick bli på banan när jag ändå skulle prova nya bettet. Hade med mig en tjej vid namn Nathalie Eriksson som fotograferade mig undertiden, och fotografierna blev helt fantastiska! Har redigerat några av dem som kommer komma upp på bloggen nu, sen kommer det säkert komma upp någon bild lite här och där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är helt överlycklig!!

Är överlycklig! Roger ringde nyss och sa att veterinären varit ut och kollat på na och han hade sagt att jag kunde börja köra igång igen!
Så idag blir det en tur upp på knapern och jobba bort all överenergi :)



Ny inköpslista xd

Eftersom jag såg en tjej i klassen ha as snygga naglar blev jag så sjukt sugen på att fixa mena egna. Så imorgon 6.15 kommer en tjej som ska fixa mig naglar och hämtar mig hemma så åker jag med henne ut då dom har nya lokaler som jag ej hittar till.
Hon heter Linnea Ranje och är sjukt duktig!!
Blir nog nå fransk manikyr eller något i den stilen kanske nå små pärlor på :)


Morgon fotografer 2 :)

Tog lite bilder nu på morgonen igen, men inte som bästa bilderna :p

Idag blir det iaf en sväng ut till min sjukling eller ah min skadade älg :)
Veterinären kommer ut idag och kollar på na så nu hoppas vi att hon ska bli bra så jag kan börja rida igen!
Min lilla stackare!


https://cdn1.cdnme.se/4207174/6-3/pic_521ee065e087c35f40912172.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4207174/6-3/pic_521ee0d4ddf2b3158823edd1.jpg" class="image">


Inköps och önskelista!

Fick min månadspeng idag och sitter och kollar på Hööks hemsida vad jag behöver just nu och vad som skulle kunna vänta någon månad och tills jag fyller år. Finns så himla mycket jag vill ha, men eftersom man inte är rik så lär man väl tigga lite av föräldrarna också, eller kanske skaffa sig ett extra jobb, vem vet.
 
Inköpslista
Ridbyxa Madison CRW - 399kr
D-ringsbett Anatomisk Horsepower - 229kr


Inköpslista i September
Benreflexer Rosa - 69kr x 2
Boots Reflexer Rosa - 99kr x 2

      
 
 
Önskelista
Sweatshirtjacka Capri JH Collection - 399kr
Långärmad piké Lupe HV Polo - 499kr
Sweatshirtjacka Mercedes HV Polo - 899kr

    
 
 
Dom tre sista tröjorna är nåt jag verkligen vill ha. Älskar tröjan med den långa kragen men den är sjukt dyr också, men hoppas jag har snälla föräldrar så jag kan få den i födelsedagspresent eller nåt.
Har länkat till alla sakerna så om ni är sugna på att köpa så är de bara att köra på.
 
 

Morgon fotografering!

Hade inget att göra innan jag gick till bussen nu på morgon så tog fram kameran och fotografera lite gräs och killens ena katt som var ute på altan.
Älskar bilderna jag fick i gräset för jag fick som en bubbla med regnbågens färger i, as häftigt :)
Nu blir de skolan sen ska jag med killen och hans föräldrar och kolla en lägenhet vid 6 ikväll för dom tänkte flytta så hoppas de blir flytt :)

alla bilder som finns på bloggen är de STOR copyright på så ser jag eller Marica någon av våra bilder någon annan stans anmäler vi de!


Sötnos då!

Reizen har haft 38 i feber nu två dagar, tycker så synd om henne. Men var ut på en lite promenix och de verkade hon gilla, öronen framåt hela tiden och verkade tycka om bettet, de första hon gjorde när jag började jobba na från mark lite va att ta stöd på bettet och gå ner i låg form. Dock inte så länge men hon gör stora framsteg varje dag!!
Hennes knöl under magen ät ganska stor, tycker så synd om henne, Roger sa att han inte visste om hon hade legat ner någon ting natt då kanske hon hade ont. Men hon sprang ut ur stallet i full trav så det verkar inte vara så större fel på na :)


Fotograf!

Har kolla några fotobloggar och tror jag ska börja fotografera mer natur och lägga ut, bilder förgyller alltid en blogg för en blogg utan bilder är riktigt tråkig att läsa och in man då har fina bilder i inläggen så blir de ju roligare att läsa.
Därför kommer jag nu börja fotografera mer när jag har lust och tid och när jag får initiativ till de :)


Promenering!

Idag blir de promenering för mig och reizen, tror Caroline skulle följa med då bowlarn inte skulle gå så hårt idag.
Blir nog upp till Lena och tillbaka de är ungefär 30 min så de blir bra.
Har köpt ett Pee Wee bett av en vän så de ska jag prova när jag får rida min tjej igen! Och då kommer jag även skriva vad jag tycker om bettet.
Men PeeWee bettet kostar 699kr på hööks men har köpt de för 200kr av min kompis :)



Veckoplanering!

Nu framöver kommer jag uppdatera er varje måndag över ett nytt ridschema till den veckan. Eftersom jag vill variera mycket så inte Reizen ska tröttna så har jag valt att gjort så ist för samma schema varje vecka. Och för att mina veckor ska se olika ut och för att de kan hända nåt som gör att schemat behöver läggas om.

Ny vecka!
Måndag - Vila
Tisdag - Promenad 30 min
Onsdag - Vila
Torsdag - Vet kommer
Fredag - Promenad 30-40 min
Lördag - Pomenad 20-30 min
Söndag - Vila

Btw så ringde Roger idag med ett litet tråkigt besked. För några veckor sen blev Reizen sparkad av en annan häst när vi var ute och red, de syntes ingen ting då så vi trodde de va lugnt, men Roger har haft lite extra koll på de och nu för två dagar sen upptäckte han att hon har en knöl på magen. Han har pratat med vet om de och eftersom knölen är fylld med blod och var så kan han göra hål och tömma med de kan innebära infektion och penicillin i 10 dygn så de vill dom inte riskera. Så nu denna vecka blir de endast korta promenader tills torsdag iaf då vet skulle komma ut igen.
Lite synd när jag precis har kommit igång :/



Vila

Ja, då va man sjuk. Alltid lika roligt. Och eftersom jag är sjuk så får nog Reizen vila idag. Sen så böjde ju Roger på hennes ben för några dagar sen och då knakade de i kotan och de är början på att hon kan bli halt och då måsta man spruta henne i benen.
Så hon kommer få ta de lugnt nu några dagar. Caroline sa att Roger behövde prata med mig, men antingen så ringer jag honom eller så får de nog vänta tills i morgon.


Stigläder..

Måste verkligen köpa nya stigläder till min sadel, även om dom jag har funkar så sitter hålen på olika höjd så dom är alltid ojämna och den så vill jag ha nya snygga tills jag ska börja träna :)


Shoppat

Igår var jag till Hööks och handla lite. Fick ju lön i förrgår så lära ju köpa lite nya saker till tant och mig :D
Blev i alla fall ett par marinblå Whitaker ridbyxor som jag köpte begagnade för 400 av en tjej. Sen köpte jag en nya jacka från Hööks, en marinblå typ dunjacka men sån där päls luva. Köpte ett marinblått HV Polo schabrak till reizen, och Hööks rosa reflextäcke.
Som ni kanske märker så ÄLSKAR jag marinblått, började göra de när jag red Hector, en fux som stod en bit ifrån Roger.
Köpte två ridtäcken i fleece för några dagar sen också, tjejen som sålde ville ha 150kr/st för dom så kunde inte låta bli, så de blev ett blå och vitt randigt och ett grått med vinröd kant.

HV Polo schabrak - 399kr
Rosa Reflexridtäcke - 549kr
Grått ridtäcke - 150kr
Blått ridtäcke - 150kr
Marinblå jacka - 649kr
Whitaker ridbyxor - 400kr


 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Ber så mycket om ursäkt

Jag har varit på praktik denna vecka och har inte haft tillgång till någon dator men jag kom hem igår och på måndag åker jag dit igen, så det kommer inte bli så mycket bloggande, allt kommer att börja rulla igång nä jag har flyttat och fixat internet då jag absolut inte kommer klara mig utan det om jag ska bo där jag ska bo, ja just ja, vet ni ens vart jag ska bo? Det blev lite lite fel i alltihoppa men jag ska nu bo på samma gård som Texas, bara några meter i från stallet, det kommer bli jag och min hund och min pojkvän på helgerna såklart, kommer bli helt underbart!
 
Här är några bilder på mig och min prinsessa innan jag åkte till praktiken, hela två veckor kvar tills jag får träffa hnne, flyttar den 7 September och skolan börjar den 9 September, Moppen ska med eftersom jag ej har körkort ännu, och jaa detta kommer bli helt underbart och roligt!
 

Nyinskaffat!

Igår efter skolan skulle Maria en tjej i min klass ner till stan för att köpa ett lås så jag följde med för jag tänkte att de kan ju vara bra att ha.
Vi gick in på ur och pen också så jag kunde kolla på en klocka. Hittade en jätte fin med stor ruta som fanns i alla möjliga färger och de va rea så den kosta bara 149kr.
På Elgiganten köpte jag ett blått kodlås för att slippa hålla på med nycklar och 3 block.

Nu sitter jag och väntar på att få åka till skolan, tror faktiskt detta år kommer bli roligt!



Överlycklig!

Är bara någorlunda glad idag! Idag ringde en gubbe från Hedesunda som har en 2 årig travhäst. Jag träffade honom på travet för några veckor sen och då sa han att han ville köpa bilder av mig.
Idag så ringer han och säger att hans häst ska starta premielopp i morgon och undrar om jag hade tid att komma förbi och fotografera lite. Så nu ska jag till travet i morgon vid halv 4 och vara där till efter 5 och fotografera och hjälpa till lite innan han ska starta. Ska bli super kul :D

Han heter Bakers Order och är en två årig fux valack :)
 

Galoppträning och skada

Ja galoppträningen gick faktiskt super! Hon var super duktig och galopperade väldigt långt och Emma som galopptränade henne kunde till och med sakta ner henne utan att hon sakta av till trav, men när vi var tillbaka till stallet så såg jag att hon hade balltrampat sig på ena fram.
Blev ju direkt till stallet för att tvätta rent och de var ju inte värre än vad de hade sett ut, de hade pruckit ner till skon. Men vi lindade och satt på boots så hon skulle kunna trampa upp de.
Sen fick jag cykla till travet för att skaffa fexbadage asso typ som gasbinda fast självhäftande, och gummiboots!
Så nu ska detta skötas och läka innan de blir nå hård ridning på henne igen. Och så har jag nu lärt mig att ha boots på henne nästa gång vi ska galoppträna :)


Till min tönt <3

Då satt man på bussen påväg till sin älskade tönt! Ska rida ut med Emma och hennes kompis idag, jag och Emma ska byta häst för att hon ska träna galoppen på tant min och då ska jag få rida henne travare.
Hon heter Nice och ser ut som en liten ponny bredvid Reizen xd men ska blir jätte kul att prova rida henne, de har jag velat jätte länge för hon kan galoppera och jag har inte galopperat sen innan mars xd

Förstår inte vad jag gör uppe så tidigt, vill egentligen sova, men Emmas kompis hade lite bråttom så vi lär rida vid 10 :)
Men men :)


Bilder och annat

Fotograferade ju lite bilder idag i stallet, fick inga bra på hästarna då Reizen var så himla sur och Bowlarn bara käkade. Men tog lite på nya stallet och på Reizens nya sadel.

Här kommer bli ingången till nya stallet, kommer bli skönt med stor utgång/ingång.
 
Här kommer Reizens box vara. Ungefär där kedjorna sitter kommer vägen gå.

Här kommer Bowlarns box vara. Där kedjorna sitter kommer vägen gå.

Det gråa huset är det nya stallet och det bruna är de gamla. När de nya är klart kommer de gamla att rivas då de står i vägen för Roger och Laines utsikt över hagen.
 
Här är en bild på hagen. Den slutar där hästen längst bort stå ungefär.
Och sen vill jag rekommendera sadeln jag köpte! Den är så himla skön att rida i och väger typ ingen ting! Eftersom det är en syntetsadel så glider man heller ingen ting som man kan göra i lädersadlar. Det är flyttbara gjordstoppar på sadeln så jag kan flytta den sista stroppen ett snäpp bak. Det är även utbytbara koppjärn på sadeln som är bra, och det var riktigt lätt att byta. Jag behövde ju byta koppjärnet i min för att den skulle passa min tjej, och sadeln är ju köpt på Hööks så det var bara att åka dit och fråga om hjälp.

Sadeln framifrån
 
Sadeln bakifrån
 
Sadeln från sidan
 
 
 

Underbart!

Helt underbar ridtur hade jag idag!
Tog bara en skritt tur på långa tyglar, men de var helt underbart, känner verkligen att Reizen har börjat lita på mig mer och de är toppen.
Testade att rida på ett annat bettlöst vis idag. Tog bara ett vanligt träns med en sån där nosgrimma med två ringar på och där satt jag tyglarna, blev som ett sidepull. Och hon lyssnade toppen på de!!
Sitter på bussen hem nu så lägger ut lite bilder från dagen då. Plus att jag ska fixa bilderna jag tog på Ina för några dagar sen :)


Fotograferande

Sorry att jag inte skrev nåt i går, men visste inte vad jag skulle skriva.

Hoppade iaf med Reizen i förrgår, dock bara 20-25 men hon var duktig iaf. Självförtroendet måste vi jobba på för både mig och henne men sen så ska vi nog fixa de.

Idag har jag med mig kameran ut till stallet så tänkte fotografera lite i stallet, hur de ser ut, både i gamla och i de nya. Sen på Reizens sadel så vi får se den ifrån olika vinklar. Sen på båda två i hagen såklart :)

Har suttit och klutat på ett schema idag oxå! Och kom på ganska bra saker! Och så här blev de:

Måndag: Skog med Caroline
Tisdag: Banan
Onsdag: vila
Torsdag: Tempoväxlingar skog
Fredag: Banan
Lördag: Skog/tömkörning
Söndag: lugnareskrittpass/vila

Kommer säkert behöva ändra lite sen när jag fått reda på mitt schema i skolan men nu fram tills jag fått reda på de så ser de ut såhär.!

Aja, skriver mer ikväll :)


Nya tag och en ny dag

Idag blir det en lugn dag och förberedelser inför praktiken, som jag ska vara på i tre veckor framöver, kommer bli kanon bra, iaf vad jag hoppas! Ska packa och fixa och imorgon kör mamma mig och hunden till Borlänge, hunden för lov att följa med då jag ej har hundvakt, och Madde som jag ska vara hos har två andra Jack Russell tjejer och min hatar tjejer så vi får se hur det här går, haha.
 
Tre veckor utan Texas, hur ska jag klara mig? Tur att jag kommer bo ganska nära henne när jag flyttar den 9 September, ihhh längtar som bara den! Vill att praktiken ska vara över nu så jag kan flytta och börja skolan, hihi

Lugn dag

Nu aka jag berätta om sadeln jag prova på Reizen igår, de blev en allroundsafel mot hopp, ur skön att sitta i!
Min killes faster betalade ca 3000kr för den ny och hon använde den ca 10 gånger och nu fick jag köpa den för 1000kr så jävla schysst asso :)
Jag fick byta koppjärnet på sadeln till två stl mindre men nu sitter den som en smäck på hennes rygg och jag får inte ont i rumpan nå mer :)

Juste igår när jag var till hööks så titta jag och Roger på sadelgjordar och nu ska han tydligen köpa en sadelgjord för 529kr till mig :)


Hejsan hoppsan alla läsare

Idag blev det en foto dag med Texas, Matilda ska skicka bilderna sedan kommer dom, längtar redan! Hon fick även pröva sin nya huva, vilket hon inte gillade. Hon var inte imponerad av den men hon passade i den, så den ska på nästa gång vi ska rida ut, kommer bli skit snyggt tillsammans med mina röda ridbyxor och marinblå tröja :-D
 
 
//Marica

Förlåt :(

Förlåt att jag har varit så helt off som jag har varit. Men har inte haft någon lust att blogga alls, men då är de tur att Marica finns här och förgyller era dagar.

Sitter iaf på bussen nu påväg till stan för att sedan ta bussen ut till stallet. Killens faster ska komma med hennes "gamla" sadel som vi ska prova på tant min, passar den så kommer ja köpa den då jag känner att jag behöver en ny sadel, kommer såklart ha kvar min som jag har! Alltid bra att variera lite!

Fan, snart börjar skolan igen, känner inte alls att jag är taggad, har fasen inte ens koll på vad de är för dag xd
I morse trodde jag tillexempel att de va onsdag när jag prata med mamma xd
Men men, sånt är livet, kommer iaf få träffa mina puckade barn i skolan nu och de är bra! Har träffat Julia en gång i sommar och Maria 2 xd
De är typ att när jag är hemma så är dom borta och tvärtom.
Men nu kommer jag få träffa dem VARJE dag och plåga dom xd

Btw kommer såklart knäppa kort på sadeln och säga hur de blir med den senare i em, ska nog ringa Lena och se om hon är hemma och kolla om jag kan komma dit så hon kan kolla om den passar, bättre med flera som kollar. Ska ta ut en sadelprovare i slutet av månaden oxå.


Regnig dag

Red i regnet idag, känner att jag måste skaffa regn kläder för fan vad blöt jag blev. Kommer inte kunna rida på typ 2 dagar nu bara för att mina kläder och grejer är blöta. Reizen och bowlarn brydde sig inte så mycket om åskan men dom tyckte inte om regnet alls. Tyckte lite synd om dem som behövde vara ute i 1 ½ timme.

I morgon kommer tandläkaren och ska kolla tänderna på båda två. Kommer vara roligt att se dem när dom är lite borta i huvvet. Men ska pussa och ta hand om min sötnos till hest.
De blir inge rida då Caroline har ont i knäna från idag och sen så är våra saker blöta, sen eftersom tandläkaren kommer så blir det inge rida iaf.

Hem hem hem hem

Sitter just nu i pojkvännens lägenhet och måste vänta tills han kommer tillbaka då jag inte ha någon nyckel så jag kan inte låsa, var meningen att jag skulle sova lite längre, då han håller på att gröva på tomten, men det blev inte så då jag nu kom på att nyckeln ligger hemme hos min mamma, så nu lär han komma hit, haha stackarn lär inte vara glad just nu..
 
Men ja idag vet jag inte vad jag ska göra, får se om min morbrors dotter och son ville rida, för i så fall så åker vi till Texas så ska dom få testa rida om dom vill det, dom är lite rädda för stora hästar, men Texas är så snäll så det borde gå bra. Men vi får se helt enkelt.
 
En bild på Texas i vinterpäls bjuder jag på, lika vacker här som i sommarpäls <3 Mitt hjärta :-)

Till min ängel!

Känns så skönt att vara hemma, kunna veta att det bara är att sätta sig på bussen till stallet och rida ut på din älskade vän.
Är iaf på väg till henne nu, Caroline ska inte ut någon ting idag, hon har knäinflammation så hon har vätska i knäna och tänkte vila idag men de är bra för då får jag lite egen tid med mitt hjärta.
Pratat med en tjej som flyttat hästen till stallet bredvid och tänkte rida med henne med om inte hon kan så tänkte jag rida LÅNG promenad ut på södra Åbyggeby. Har ridit där två gånger förr, men inte så långt så tänkte rida lite längre idag, tänkte även ta på henne pack väskorna kanske och plocka ner regn kläder så man slipper bli genomblöt om de skulle börja regna.

Ska börja träna för tränare snart. Hon heter Alexandra, jag ska rida för henne hela detta år i skolan för hon ska betygsätta mig sen.
Tänkte börja med dressyren tills snön kommer sen hoppning i ridhuset.
Ska blir roligt :)


Lite off så här

Har inte bloggat något, men kommer att komma igång så fort som möjligt, behöver lite tid för mig själv då det hänt en hel del. Så bloggningen kommer komma igång från min sida, lovar :-)
 

Äntligen hemma.

Så, nu är jag äntligen hemma och kommer kunna uppdatera här på bloggen som folk.
Och vill bara säga förlåt för att jag har varit på dålig på att uppdatera. 
Har haft det underbart i killens stuga iaf, träffat många underbara föl och ridit underbara Akar Adamant eller Lillis som han kallas. Har även lyckats bada med Iphonen men som tur var klarade den sig :p
Har knäppt hur mycket kort som helst, kommer lägga upp några stycken.
Har ju även fått Photoshop och Lightroom och många andra program så nu kan jag även redigera mina bilder snyggt.

Här kommer några bilder från hästarna vid killens stuga. 

Bilder på Lillis ( Akar Adamant )

 




 
 

Bilder på Turbo ( Akar Turbolens )





Face Lift
 
 
Några av fölen jag fotograferade på Västerbo Stuteri :)
 
 

Texas - Instagram bilder


Har jobbat idag

Har tillbringat 4 ½ timme i solen idag, har gått barnridningen tillsammans med Malin och ponnyerna Granito & Xtra. Varmt och svettigt men roligt. Nu ska jag ta en rask promenad med min hund och duscha, sedan ska jag helt klart slappa hela kvällen för det förtjänar jag!
 

Stuterier!

Idag har jag varit på västerbo stuteri. Var hur mycket hästar där som helst! Och jag fotografera ganska mycket, var inte så jätte bra väder så blev inte jätte bra bilder, men ska se om de blir finare under veckan så ska jag fråga killens pappa om han vill skjutsa dit mig så jag kan fotografera ännu mer :)
Sen så pratade jag med han som äger de och visade lite bilder jag fotograferade och han ville gärna att jag skulle skicka lite bilder :)
Sen var vi till en gubbe som hade kallblodsuppfödning. Hur fina hästar som helst och han ville att jag skulle ringa och komma dit någon dag i veckan så skulle vi fotografera så han kunde lägga upp på sin hemsida :)
Ska bli super kul :)


Förlåt!

Förlåt för att jag är så himla dålig på att uppdatera men är i killens stuga och har ingen mottagning alls på datorn så kan inte lägga in nå bilder eller så :/
Men tänkte skriva lite om vad jag gjort idag.
Gick till stallet vid 11 och hittade Lillis inne i sin box. Han kallas Lilleman eller Lillis, riktigt sött tycker jag.
Men tog ut honom på gången och fixade honom. Hämtade Anne som äger honom så hon kunde hjälpa mig upp då han blev rädd för stolen jag tänkte hoppa upp på.
Vi red sen i lite mer än 2 timmar, och de blev lite längre änkan tänkt men han går så sakta så de tar längre tid också.
Mötte iaf två stora lastbilar, en timmer bil och en traktor med släp men han var hur lugn som helst och rörde inte en fena.
Sen har jag även badat turbo idag :)
Och såklart glömde jag att jag hade telefon i bakfikan så badade med en, men som tur var klarade den sig :)

I morgon ska jag till Västerbo stuteri och fotografera, sen ska vi förbi Annes kompis som har två arab föl, sen förbi en gubbe som föder upp kallblod :) ska bli superkul :)


Ett bra tips från mig

Något som fungerar kanon bra för mig och Texas så här på sommrarna när det är sjukt mycket flugor och äckliga saker i luften, det är att smörja in ögon, öron, bog, skap, mankamen, lugg och svansroten med hästsalva, det håller flugorna och knotten borta och det motverkar klåda så dom slipper klia av sig svans och man, det fungerar kanon för mig och Texas och hon smörjs in med det i stort sätt varje dag.
 
Så det är något jag verkligen tipsar om, om din eller dina hästar har problem med flugar, annars tycker jag att man kan använda en flughuva med öron på, dom är jätte bra dom med, men har man ingen så fungerar hästsalva bäst.
 
Och för att få bort flugorna osv extra mycket så sprutar jag på Flugmedel Ultrashield Absorbine från hööks på resten av kroppen, det fungerar också skit bra på min häst. Så hästsalva runt ögon, öron, bog, skap, mankam, lugg och svansrot med hästsavla och resten av kroppen med Ultrashield Absorbine, ett kanon bra tips för sommardagar med massa flugor och andra äckliga flugsaker i luften!
 

Ett brinnade intresse

Sedan jag skaffade mig en systemkamera 2010 så har mitt intresse för fotografring bara blviit större och större, jag har fotat som en galning och nu har min kamera gått sönder så jag är lite ledsen och har fotoabstinens. Jag vill ta kort och lägga upp men det kan jag inte, så nu bjuder jag på ett par bilder jag tog på Rättvisk travbana den 29/8-2011. Dessa bilder är då fotade med min förtillfället trasiga Nikon D3100 och mitt gamla objektiv som var ett Sigma 70-300mm, nu har jag ett Tamron 70-300mm som också är trasigt, mår skit över det här, ca 8000 kr åt helvete!!
 

Mina outfits

Jag har en hel del outfits till Texas som jag har samlat på mig, både innan och medans jag har varit hennes medryttare, jag har dessa som är på bilderna nedan samt ett vitt schabrak med silverkant, med vita lindor men som man även kan matcha med röda, rosa och marinblåa lindor, samt matchande tröja i samma färger som lindorna :)
 

Och livet går vidare

Tänkte åka till Texas idag, men vaknade vid 11 ungefär så det var bara att gå upp och äta frukost, titta på tv och laga lunch, sedan åkte jag hem. Det går inga bra bussar hem och dit vid den tiden så det sket sig, jag får hålla mig tills på onsdag, då jag måste komma ihåg att ringa Christina idag unrt 16 - 17 någon gång.
 
Idag ska jag slappa, kanske sola eller något sånt. En bild från första dressyrpasset på Texas på en snöig åker i vintras :-) Min fina fina tjej <3

Akar Adamant

Idag hämtade killens pappa mig hemma för att ta mig ut till deras stuga i Heby.
När jag kom hit så åkte vi och lämna lite grejer hos Anne och Arri sen gick jag tillbaka till dem någon timma.
När jag väl är där så säger Arri att jag inte kan rida på Turbo för hon har fått en knöl på ryggen, men att jag kunde rida deras valack ist.
Och det var helt underbart! Han förstår inte skänkeln så bra men är super fin att rida och bara 5 år. Han heter Akar Adamant, är ca 150-155 i maken. Han är super snäll men när man vänder ryggen till vill han gärna nafsa på en.


Äntligen en repgrimma

Nu ska Texas börjas tränas seriöst, äntligen har jag hittat en repgrimma! Kommer till mig i veckan tillsammans med den röda huvan jag vann i en utlottning :-D Galet gald tjej och häst hoppa jag ;-)
 

Hejsan hoppsan

Dåligt bloggning men nu är jag tillbaka, har inte varit hemma vid någon dator och kom hem runt 3 idag, har städat hela dagen, och mamma och Johan kommer hem från Norge ikväll så städade så det inte ser så hemskt ut så nu är det finare och renare en när dom åkte, duktig jag känner mig :-)
 
Imorgon är det två samtal som ska göras, runga Christina och ringa veterinären, dock har min hundsknöl på benet nästan försvunnit, så det är nog inte en cancer knöl, kanske en fettknöl men kontaktar veterinären försäkerhetens skull coh för min hunds skull :-)
 

Dåligt uppdaterande :p

Har varit dålig på att uppdatera men har haft fullt upp så har inte haft tid.
Har iaf varit ute hos min stjärna nu i fredags och igår och det är helt underbart att vara med henne!
Fick rida bowlarn igår och Caroline har inte ridit på honom på ett tag alltså bara ridit lugna turer så jävlar va pigg han var när jag börja jobba honom och verkligen tröck på honom.
Efter stallet var jag ner till stan för att kolla på jeans. Gick in på blå och köpte 2 par jeans för 320kr, båda paren är cheap monday jeans.
På kvällen var jag ner till stan och träffa min underbara Maria. Det är någon stadsfest så vi gick runt och titta lite och sen fika vi. Jag köpte en ny väska och en ny plånbok.


Nu står jag och väntar på killens pappa som ska hämta mig hemma hos killen. Ska följa med ut till stugan medan killen min blir hemma några dagar till. Ska rida och ta hand om ett pars hästar ute vid hans stuga. Ett litet föl som är typ 2-3 månader :)


Så här bor Texas

Tänkte dela med mig av en film på hur Texas bor, så ni får se stallet osv osv :) Filmade om ganska många gånger, men efter några gånger gick det haha. Så ja här har ni filmen, den är filmad för ett tag sedan, några månader max :-)
 

Svart hackamore

Köpte ett svart hackamore av min klasskompis igår, så nu ska det testas på hästen, och det ser stort ut vilket är bra då Texas huvud är enormt, haha. Skaklarna är lite rostiga men dom ska jag byta ut från dom som sitter på det andra hacket bara just nu liksom annars skiter jag i det, det gör inget om dom ser ut så, men det kanske är snyggare att ha några som inte är så rostiga, så bytas ska nog göras ändå.
 
Blir upp nästa vecka, mer denna vecka har jag inte tid med, jag ska jobba på lördag från 11:30 till ca 16:00 på travet, så blir där hela dagen, hundvakt ska fixas och sedan onsdag nästa veckan blir det en tur till Texas, dock vet jag ej om det blir någon träning osv osv. Vi får se helt enkelt, nu ska jag äta frukost! :-)
 

Min älskade häst!

Jag har två favorit bloggar jag följer ganska aktivt och det är http://ztreliin.se/">http://ztreliin.se/ och http://caballosdekaro.se/">http://caballosdekaro.se/. När jag läser deras bloggar så får jag så mycket inspiration och vill träna så himla mycket med mitt sto.
Så nu idag när jag kommer hem ska jag direkt ut till min tjej och vara med henne. Sen i morgon ska jag oxå ut, blir nog att rida med Ida och Lena förhoppningsvis, sen ska jag även lära Caroline att tömköra på volt men då gör vi det med tant min då jag inte vill riskera att bli sparkad av puckot till häst hon har :p

Men nu ska jag jobba klart för att sedan gå till tåget som går 9.14 från Umeå :)


Hem ljuva hem!

Imorgon bär det av hemåt! Sista veckan på sommarjobbet är avklarad och nu står hästar och killens stuga på schemat tills skolan börjar. Ska bli så skönt.

Igår var världens bästa dag på länge, när vi gick från jobbet sa jag till pappa att jag skulle lämna in min gamla dator på lagning men han sa att det var billigare att köpa en ny, så nu ska han betala hälften på en Sony Vaio dator som är super nice.
Sen köpte mamma och pappa Adobe Creative Cloud till mig, där man får en massa program från Adobe typ, photoshop, lightroom osv :)
Är så himla glad :)